h1

Projecte – El cos humà

20 Mai 2010

Descripció

Tots el nens i nens de 2n de Cicle Inicial (12 alumnes) han preparat una part del projecte. Cada alumne haurà d’explicar a tots els seus companys la seva part. Mentre un alumne fa l’explicació un company el gravarà amb la vídeocàmera. Un cop gravats tots els fragments intentarem fer una petita presentació amb el moviemaker. També cal gravar les veus per afegir-les al reportatge i poder diferenciar bé cada part. Un cop acabada la presentació amb el moviemaker l’editarem per gravar-ho a un DVD. A més, triarem una música per posar-la de fons. Al final es visalitzarem  al projector  el vídeo realitzat per fer-ne la corresponent valoració.

Objectius competencials

Tractament de la informació i competència digital: Gravació d’imatge i de so.
Competència lingüística i audiovisual: exposició oral de la seva part del projecte. Valoració de la filmació.
Competència d’aprendre a aprendre: buscar la informació per fer una bona presentació del tema, triar-ne la part més important i preparar un material addicional per l’exposició.

Aspectes que es treballen

Vocalització i posició correcte a l’hora d’exposar el treball.
Ús de la videocàmera ( gravació i zoom).
Ús del micro. Gravació amb la gravadora de Windows i/o amb Audacity.
Idees bàsiques del moviemaker (inclusió de diferents fragments enllaçats per títols i transicions).

Criteris d’avaluació

Gravar correctament i amb una bona entonació diferents fragments, tan amb la vídeocàmera com amb el micro.

Eines i recursos

Vídeocàmera, gravadora de windows o audacity, moviemaker, projector

Tutorial de l’eina

Primer de tot es fa un treball molt intens sobre el cos humà. A l’escola no utilitzem llibres i es treballa molt per racons, cosa que permet fer un treball més concret i profund sobre determinats aspectes. Cada alumne tria quina part del cos vol estudiar i preparar-se per després poder presentar-ho als demés companys. Es fa un treball de recerca d’informació, esquemes, resums, gràfics, es prepara material visual per a l’explicació,… Un cop tots els nens tenen la seva part preparada es fa l’exposició oral davant dels companys (part molt important per treballar l’exposició oral). Amb l’ajuda de la mestra s’aniran filmat entre ells d’una manera molt senzilla sense buscar “filigranes” (en aquest cas el fet de gravar no és el més important, sinó el resultat que se n’obtidrà, i del treball posterior que se’n podrà fer).
Després de fer totes les explicacions, procedirem a fer les gravacions dels títols amb el micro per poder incloure en el reportatge final que farem amb el moviemaker. Cada nen gravarà el seu títol. Ho farem amb la gravadora de Windows (programa molt senzill d’utilitzar). Per fer el muntatge amb el moviemaker ho anem fent entre tots i amb un projector perquè els alumnes puguin anar veient el resultat. El més divertit de tot és quan es passa la filmació i es veuen ells mateixos. Veient-se aprenen dels errors, i en fan una valoració que els servirà per millorar i segur que la próxima vegada sortirà millor.

Nivell educatiu

2n Cicle inicial…

Organització a l’aula

Al ser un curs amb només 12 alumnes l’activitat es farà en grup sencer.

Temporització

10 sessions per fer el projecte corresponent al cos humà. Cada alumne ha escollit un tema a treballar sobre el cos humà del qual hauran de buscar informació i fer-ne un treball intens per després poder-ho presentar oralment a la resta d’alumnes. Quan es faci aquesta presentació els companys es filmaran uns als altres. Després utilitzant 3 sessions més es farà: primer la gravació dels títols dels fragments i tria de música, i a la resta de sessions el muntatge amb moviemaker mitjançant un projector perquè tots els alumnes vagin veient els passos.

Deixa un comentari